Een doorbraakmoment in kankerzorg

We hebben allemaal die hartverspreidende gesprekken met gezinnen gehad en ze vertelden dat we niet meer opties hebben als een kind niet reageert op traditionele kankertherapie. Deze gepersonaliseerde cellotherapie helpt ons om hen een nieuwe kans te geven. ”
— Stephen Hunger, MD, Chief, Division of Pediatric Oncology, and Director, Center for Childhood Cancer Research at CHOP
In een milestone beslissing voor het gebied van kanker immunotherapie, heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vandaag een gepersonaliseerde cellotherapie goedgekeurd die is ontwikkeld door de University of Pennsylvania en Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP) voor de behandeling van patiënten tot 25 jaar leeftijd met B-cel precursor acute lymfoblastische leukemie (ALL) die vuurvast is of bij tweede of latere terugval. Dit is de eerste therapie gebaseerd op genoverdracht die door de FDA is goedgekeurd.
Stephan Grupp, MD, PhD, directeur van het Kanker Immunotherapie Grensprogramma en hoofd van de afdeling celtherapie en transplantatie bij CHOP, leverde ingebouwde T-cel therapie voor de eerste pediatrische patiënt ter wereld, Emily Whitehead. Ze was maar 6 jaar oud toen haar leukemie niet meer reageerde op conventionele behandelingen. Emily’s kanker blijft in remissie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *